dimecres, 25 de febrer del 2009

Democràcia?

Tot i que no vull perdre el temps parlant del molt honorable Joan Josep (o Josep Joan, no sé ni com es diu) Moreso, alias rector de la Pompeu Fabra, crec que fer-ho avui és necessari, ja que s'apropen les eleccions a rector (dijous 26 de Febrer).
Aquest senyor, que em crea una simpatia gegant, se'ns presenta com a únic candidat, no fos cas que un mindundi (com diu en Joan Marc) perdès estrepitosament davant la clara victòria que se li preveu al rector Moreso. A més, en J.J (per no crear confusions) Moreso ha decidit avançar les eleccions mig any, però no us penseu que ho fa per ell, i ara! Ho fa perquè els alumnes (és que en el fons és bona persona i es preocupa pels seus estimats (¿?) alumnes); va pensar que els alumnes a l'estiu esterem morts de calor i estressats pels exàmens (cosa que ja ho estem al llarg de l'any gràcies al magnific pla d'estudis de la UPF) i no estariem en condicions "favorables" per a participar en unes eleccions TAN importants.
Com segurament heu vist, els que aneu a la UPF (Universitat Per Fotre), parlo amb ironia, ja que crec que és l'últim que ens queda al veure com s'està violant la democràcia a la universitat dels "pijos".
El senyor Moreso ha avançat les eleccions i les va convocar a dos mesos vista perquè cap rival gosés fer-li oposició, no fos cas que perdès el càrrec (amb el conseqüent drama que es viuria entre la població estudiantil, on se li té tanta estima, pero no dir que estan enamorats d'ell).
A més, en J.J. Moreso ha tingut el morro d'enviar-nos un e-mail demanant el nostre vot, però és que a qui vol que votem si no ha deixat que es presentés ningú més? Però clar, com és d'esquerres (socialista, concretament) ja s'ha guanyat el nostre suport, no?
Doncs no, senyor Moreso! Almenys jo penso votar en blanc, perquè estic farta de que se'ns negui el diàleg, que se'ns enviï la polícia (ai, com m'estimo els mossos d'esquadra) quan els estudiants estan pacíficament reunits o per trencar unes cadenes (senyor Moreso, a la Pompeu no hi ha conserge, o què?) i moltes altres violacions de la llibertat d'expressió/reunió,... que se'ns està negant als estudiants.
Davant la situació que s'està vivint a la Pompeu, jo em pregunto: hi ha democràcia?
Recordem que democràcia vol dir poder del poble, i que si situem el significat de democràcia en el context universitari de la UPF crec que aquesta passa a no existir, ja que en Moreso i el seus col·laboradors (empresaris, banquers,...), que són qui manen, no són precisament del poble.

2 comentaris:

  1. Enlloc d'atacar a aquest home podries atacar als que no s'han presentat, que ve a ser l'origen d'aquesta entrada.

    ResponElimina
  2. home tenint en compte que el senyor rector no els va deixar temps per prepar les seves candidatures ni de buscar suports (perque per ser rector, a part de moltes altre coses, es totalment necessari el suport de les empreses, cosa que no s'aconsegueix d'un dia per l'altre).
    I sobre atacar-lo a ell... que vols que et digui. Des del franquisme que la poli no havia entrat a la uni i només hi porto des del setembre i ja he vist com hi entraven 2 cops sense motiu...

    ResponElimina